Konijnen

Samen met mijn dochter Shanna hebben wij in onze tuin een konijnenren gebouwd.
In de ren hebben wij een konijnenhok gezet, om ze droog te houden en tegen eventuele kou te beschermen. Van de lente komt er nog een mooi stuk gras in, waar zij hun eigen gangetje mee kunnen gaan. En komt er nog wat beplanting in te staan, om lekker aan te knabbelen.

Konijnenverblijf (2m bij 4m)

Konijnenverblijf (2m bij 4m)

Momenteel hebben wij 2 konijnen zitten:

Meneer konijn: Onze lieve ”middenslag” konijn.
De geboortedatum van Meneer Konijn weten wij niet. Hij is op 28 december 2013 gevonden en door de Dierenambulance naar de Cavia- en Konijnenopvang in Hillegom gebracht. Meneer Konijn is op 22 januari 2014 bij ons komen wonen. Het is een gecastreerde ram, die gezellig wanneer jij bij de ren komt kijken even gedag komt zeggen bij het deurtje.

Meneer Konijn

Meneer Konijn

Mokkel II: Onze lieve rasechte Rex Castor konijn. Mokkel is een voedster die wij hebben overgenomen van een fokker van het Rex konijn. Een Rex konijn heeft een ander soort vacht dan andere soorten konijnen, hierdoor is hun vacht extra zacht dan andere konijnen vachten en hebben mensen met allergie er minder snel last van. Castor is de kleurslag van het konijn, die is op de foto hieronder te zien.

Dit is Mokkel II, de Rex Castor voedster.

Mokkel II

† Samira: Onze lieve rasechte Dwergrex Opaal. Samira is een konijntje die op 6 Juli 2016 geboren is. Wij hebben haar van een echte fokster uit een nestje overgenomen. Samira was geboren samen met nog 7 broertjes en zusjes, helaas is haar moeder 2 weken na de kleintjes hun geboorte overleden aan waarschijnlijk complicaties van de geboorte. Hierdoor zijn alle konijntjes met de fles opgevoed, hierdoor zijn ze ontzettend tam geworden, ook Samira vind het heerlijk om bij je op schoot te zitten op de bank. Als je haar lekker kriebelt geeft ze er zelfs heel veel likjes voor terug.

Samira

 

† Mokkel: Onze lieve rasechte rode Nieuw-Zeelander. Mokkel is een voedster die in mei 2015 geboren is. Wij hebben haar over genomen van een fokker van dit ras. Vanwege haar mooie uiterlijk is zij ook een aantal keren met haar oude eigenaar naar konijnenshow’s geweest. Helaas is zij al op jonge leeftijd overleden door de uitbraak van het VHD virus (Viral Haemorrhagic Disease).

Rode Nieuw-Zeelander

Mokkel

† Mevrouw Konijn: Ons lief klein dwergkonijntje.
Mevrouw konijn is ongeveer 3 jaar oud. Ze is in 2012 door ons geadopteerd vanuit de Cavia- en Konijnenopvang uit Hillegom. Mevrouw Konijn is daar binnengebracht ook door de Dierenambulance.
Helaas moesten we 10 november 2015 afscheid van haar nemen, nadat zij ernstig ziek was geworden.

Mevrouw Konijn

Mevrouw Konijn