Konijnen

Ons konijnenverblijf is inmiddels wat aangepast. Het lijkt momenteel wel een tropisch eiland, hoewel de wilgentakken het niet lang zullen overleven. Dit vinden de konijnen een echte lekkernij.
Naast de konijnenren is een groot binnen verblijf gekomen (2m x 1.5 m). Door de ‘buis’ linksachter op de foto kunnen de konijnen naar binnen.

Momenteel hebben wij drie konijnen: Twee voedsters van een zeldzaam Belgisch konijnenras ‘Blauw van Sint-Niklaas’ (Nala & Nena) en bruine Franse hangoor, genaamd Maronne (betekent bruin in het Italiaans)

Dit laatste konijn, is afkomstig van vrienden van ons. Maronne was door het overlijden van haar partner alleen komen te zitten en kwijnde wat weg. Gelukkig ging een koppeling met onze voedsters perfect en maakt ze nu deel uit van onze konijnengroep en is ze zienderogen opgeknapt.

In onze grote tuin, hebben wij een ruim konijnenverblijf gebouwd.
In de ren hebben wij een konijnenhok gezet, om ze droog te houden en tegen eventuele kou te beschermen. Van de lente komt er nog een mooi stuk gras in, waar zij hun eigen gangetje mee kunnen gaan. En komt er nog wat beplanting in te staan, om lekker aan te knabbelen.

Konijnenverblijf (2m bij 4m)

Konijnenverblijf (3m bij 4m)