Een reu of een teefje?

Als u eenmaal besloten heeft om een Golden pup te gaan nemen, dan is de tweede vraag meestal:
“Kan ik beter een reu of een teefje nemen?”

Er gaan veel verhalen de ronde over de voor- en nadelen van een reu en een teefje. De meeste van deze verhalen en soms vooroordelen zijn helemaal niet waar. Veelal zegt men dat een teefje meer aanhankelijk is dan een reu. In de praktijk blijkt dat niet het geval. In de regel is een Golden altijd een échte mensenvriend en zal altijd aanhankelijk zijn. Natuurlijk is er verschil in karakter bij de honden en is de ene hond meer dominant dan de andere hond.

Het is daarom van belang dat u de adviezen van de fokker opvolgt. De fokker maakt de pups 8 weken mee en kan al na een paar weken zien bij wie of in welk gezin het pupje het best zou passen.

Een paar feiten zijn er natuurlijk wel, maar dit is meestal gebaseerd op uw persoonlijke voorkeur.

Een reu is groter dan een teefje, heeft grovere poten en een breder hoofd. Om te zien waar uw voorkeur ligt kunt u het beste de websites van de verschillende fokkers raadplegen. Bijvoorbeeld op:
http://Www.goldenretrieverfokkers.nl

Daar kunt u goed beoordelen of u een reu of een teefje mooier vindt.

Een teefje wordt gemiddeld 2 maal per jaar loops. Deze loopsheid duurt ongeveer 3 weken en kent natuurlijk wat ongemakken in huis. Natuurlijk kunt u overwegen uw teefje laten steriliseren.

“Mijn reu plast buiten overal tegenaan” is een veelgehoorde klacht. Dit is een kwestie van opvoeden. U bepaalt als eigenaar waar de hond mag plassen. Als u dit consequent aanleert dan zal dit nooit een probleem opleveren. U laat uw teefje immers ook niet middel op de stoep plassen. Ook de teef leert u pas te plassen op de plaatsen die u voor ogen heeft. Een tip hiervoor is om bij het uitlaten in het begin de pup te dragen (mits niet te ver natuurlijk) naar de locatie waar de pup mag plassen. Zo leert de pup razendsnel welke plaatsen geschikt zijn.

Een goede fokker zal in een gesprek altijd vragen naar uw gezinssamenstelling en wat uw wensen zijn aan een hond. Op basis daarvan kan de fokker beoordelen welke pup het best bij u zou passen.

1 gedachte op “Een reu of een teefje?

  1. Ik vind uw site een héle goeie.Mijn vrouw en ik Sonja en Frits Ooteman zijn op zoek naar een al wat oudere pup die herplaatst gaat of moet worden we zijn een echtpaar van 59 en 61 jaar en wonen aan de rand van een prachtig recreatiegebied “het geestmerambacht”vlakbij Alkmaar we wonen in de plattelandsgemeente Langedijk.Doordat ik nog maar weinig werk en mijn vrouw ook thuis is als ik effe werk,is de hond nóóit alleen (wat we ook niet willen) misschien kan u ons helpen aan een lieve herplaatser reu of teef maakt ons niet uit met vriendelijke groet,Frits en Sonja Ooteman we hebben rond de €400,- over voor een golden.ps uw site ziet er keurig uit

Reacties zijn gesloten.