Nestje Aika 02-05-2019

Eind juni 2019
Alle pups naar hun nieuwe thuis gegaan.
Via een speciaal door ons aangemaakte ‘Puppenapp’ hebben en houden we contact met de nieuwe eigenaren. Via deze app kunnen ze foto’s en ervaringen delen en natuurlijk ook vragen stellen.

23 juni 2019:
Ook de reutjes hebben vandaag een naam gekregen:
Pup Blauw – Tom
Pup Zwart – Mojo
Pup Paars – Fos

22 juni 2019:
Vandaag hebben de eigenaren van de pups (de teefjes) te horen gekregen welke pup voor hen is. Wij mogen jullie voorstellen aan:
Pup Oranje – Semmy
Pup Geel – Fien
Pup Groen – Mo
Pup Roze – Mikkie
Pup Bruin – Donna

Na de bekendmaking hebben alle nieuwbakken baasjes lekker met hun pup in de tuin gespeeld. Na afloop waren de pups total loss, getuige de foto hieronder.
Morgen is het de beurt aan de reutjes.

18 juni 2019:
Vandaag was een enerverende dag en ervaring voor onze lieve pups. Met zijn allen gingen ze in de buggy, achterin de auto naar de dierenarts Rijngeest in Oegstgeest. We hebben ze maar niet verteld dat ze daar een prikje zouden krijgen… 🙂
Aan aandacht bij de dierenarts niets te kort. Iedere arts en paraveterinair stond ons bijna op te wachten. Dit zijn voor hen natuurlijk ook ‘ de krenten in de pap’ . De gelukkige dierenarts Elianne onderzocht alle pups stuk voor stuk nauwgezet, controleerde de chip en gaf iedere pup de eerste enting. Onze stoere pups gaven geen van allen een kik.

We kunnen met trots melden dat de medische check voor alle pups positief is uitgevallen. Geen (onverwachte) tekortkomingen. Alle pups verkeren in blakende gezondheid.
Met complimenten over de pups (Hollands Glorie) en gewapend met acht nieuwe dierenpaspoorten gingen de pups weer in de buggy en auto naar huis.

In de auto, lagen de zichtbaar vermoeide pups al lekker te slapen. De eerste autorit was dus ook een succes. Geen van de pups heeft gespuugd.
Hieronder wat foto’s van de belevenissen van die dag.

Met zijn allen in de doggy-buggy!
Trotse Shanna achter de buggy
Op de tafel bij de dierenarts

13 juni 2019:
Vanmiddag zijn alle pups gechipt door de Raad van Beheer. Tevens is er DNA van alle pups afgenomen om te bekijken of ze allemaal van dezelfde vader en moeder afkomstig zijn. Natuurlijk weten wij dit wel, maar het is om fraude te voorkomen.

De pups dragen vanaf vandaag hun officiele kennelnaam:

Blauw, Our GoldenWhites Electric Blue
Zwart, Our GoldenWhites Painted Black
Paars, Our GoldenWhites Deep Purple
Oranje, Our GoldenWhites Royal Orange
Geel, Our GoldenWhites Yellow Sunshine
Groen, Our GoldenWhites Clover Green
Roze, Our GoldenWhites Bubblegum Pink
Bruin, Our GoldenWhites Choclate Brown.

Nu is het aan de aanstaande baasjes om een leuke roepnaam voor de pups te verzinnen.

11 juni 2019:
Vanaf vandaag eten de pups hele maar nog gewelde hondenbrokken. Deze puppybrokken in vocht zacht gemaakt, gaan er in als koek!

Slapen in de ‘poepbak’

5 juni 2019:
Inmiddels zijn alle pups alweer boven de drie kilo. Ze eten de pap allemaal met smaak op.
Dit weekend komen de toekomstige eigenaren van de pups bij ons kijken. Ook mogen de pups nu voor het eerst lekker geknuffeld worden. Dat wordt een feest voor beide partijen.
De pups zijn gek op aandacht!

2 juni 2019:
Na een operatie en een week van intensieve zorg, is vandaag ons lieve en ondernemende pupje Rood, ‘Red Hot Chili’ overleden. Zij mocht slechts vier weken oud worden.

Pupje Rood is vorige week geopereerd aan haar dunne darm. Er was een goede kans op volledig herstel mogelijk. De tekenen afgelopen week waren er ook naar. Ze dartelde weer door de kennel en kwam goed aan in gewicht. Niets deed vermoeden dat het toch nog slechter zou gaan. Vanochtend wilde ze niet meer drinken bij haar moeder Aika. Verontrust gingen we direct naar de dierenarts, die ons doorverwees naar een specialistisch dierenziekenhuis. Na een echo, vervloog onze hoop op herstel. De oude aandoening was weer terug. Een tweede operatie zou ze waarschijnlijk niet overleven en ook daarna was er heel weinig hoop op herstel.
Omdat ze zichtbaar pijn had, hebben wij besloten haar zachtjes te laten inslapen.
Vanmiddag hebben we pupje Rood in onze tuin begraven.
We kijken terug op een lief en ondernemend pupje. Hoewel ze de lichtste was van het nest, had ze als eerste haar oogjes open en klom ze als eerste nieuwsgierig uit de werpkist.

Dag lieve pup!

Ons lieve pupje Rood ‘Red Hot Chili’

28 mei 2019:
De puppen rennen lekker rond in de puppenren en sommige pups doen al een poepje of plasje in de bak! Super hoe snel dat gaat.

26 mei 2019:
Vanochtend is de eerste puppyochtend geweest. Helaas alleen nog kijken en niet aankomen. We willen immers de pups zo gezond mogelijk houden.
Wel zijn de pups vanochtend voor het eerst zelfstandig in de grote puppenren geweest. Tijdens het bezoek van de toekomstige baasjes werd de ingang van de werpkist verlaagd en met handdoeken werd een zacht ‘bruggetje’ gemaakt.
Nog wat schuchter verkenden de pups de uitgang. Pupje rood, ondernemend als zij is, beet het spits af en liep als eerste deze nieuwe grote wereld in. Als snel volgde de rest. De mannen van het spul bleven wel een beetje achter. Voortaan is de camera dus op de puppenren gericht. ’s Nachts blijven de pups nog in de werpkist. Lekker warm bij elkaar!

25 mei 2019:
De pap lijkt zijn vruchten af te werpen. Kijk maar eens naar de gewichtstoename van de pups. Ook vandaag aten ze de pap met smaak op. En smakken dat die kleintjes kunnen…..

24 mei 2019:
Vanavond hebben de pups hun eerste stappen in de puppenren gezet en lekker gesmuld van hun eerste melkpapje. Nou dat ging erin als koek!


23 mei 2019:
De tandjes gaan nu echt doorkomen zoals op de foto te zien is.

22 mei 2019:

21 mei 2019:

Vandaag is er een speelgoedbal op batterijen in de werpkist gelegd. Deze bal beweegt, maakt zacht geluid en geeft licht bij aanraking. Hoort allemaal bij de start van de socialisatie van de pups. De beweging en het geluid deerde de pups niet, maar de knipperende lampjes trokken wel de nodige aandacht.

20 mei 2019:

19 mei 2019:

18 mei 2019:
Vandaag hebben alle pups hun eerste wormenkuur gehad. Dit is een wormenkuur in de vorm van een pasta. Lekker vonden ze de pasta echter niet. Maar ja, wie gezond wil zijn moet er soms wat voor over hebben. Ook alle andere honden zijn vandaag ontwormd.
Bij de pups voel je inmiddels de bultjes van doorkomende tandjes in de bekkies. Ook geen prettig gevoel voor de pups. Je merkt dat ze een beetje ‘ bijten’ op de speen/tepel bij het zogen omdat ze last hebben van deze doorkomende tandjes. Voor Aika minder prettig natuurlijk.
Ondanks alles, is elke pup vandaag weer aangekomen. Sommige pups behoorlijk veel.

17 mei 2019:
De pups bewegen steeds meer en beginnen zelfs al tegen de rand van de werpkist op te klauteren. Het zal niet lang meer duren voordat ze vinden, dat ‘hun wereld’ in de werpkist te klein gaat worden. Het eerste extra schuifje voor de ingang zit er dan ook al in. Morgen zullen we de definitieve puppen ren voor de komende 5 weken gaan opbouwen.
De gewichten variëren ook wat meer. De ene dag komt er eentje niets aan of verliest soms een beetje gewicht. De andere dag komt het er weer aan. Heeft alles te maken met het meer bewegen en het feit dat het steeds meer dringen wordt om wat melk van Aika te bemachtigen. Ook om Aika te ontlasten voeren we hier en daar een beetje bij.

16 mei 2019:
Het blaffen hebben de pups ook ontdekt. Op facebook staat een leuk filmpje van blaffende pup roze.

15 mei 2019:
De pups lopen steeds makkelijker op vier poten door de bak. Zeker als er melk in de buurt is. Het zal niet lang meer duren voordat ze gaan proberen, de eerste hindernis (de verlaagde instap van de werpkist) te nemen om uit de bak te klimmen. Ik verwacht dat het eerste extra schuifje voor de instap er dit weekend wel in moet.

14 mei 2019:

13 mei 2019:
Het bijvoeren van pupje rood werpt zijn vruchten af zoals te zien is in het gewichten schema. We kijken even aan of we dit nog even moeten volhouden.
Er zijn nog meer pups met de oogjes open. Blauw en geel bijna open. Rood en bruin helemaal open.

12 mei 2019:
Als eerste van de negen pups kijkt pupje rood vandaag, na 11 dagen, voor het eerst de wijde wereld in. Kennelijk kost de ontwikkeling ook energie want pupje rood is het minst gegroeid van de pups. Niet zorgwekkend, maar we gaan haar wel een beetje bijvoeren.

11 mei 2019:
Als je goed kijkt dat zie je dat de pups al proberen te gaan staan. Nog wat wankel op de pootjes doen ze hun eerste stapjes in de werpkist. Morgen zullen de doodlig stangen uit de werpkist worden gehaald, ter voorkoming dat de pups klem komen te zitten.
Ook zullen de oogjes een dezer dagen open gaan. We zijn benieuwd.
Sommige pups zijn de kilogrens al gepasseerd. Maar ze groeien allemaal naar wens.

10 mei 2019:

9 mei 2019:
De pups zijn inmiddels al weer een week oud en in sommige gevallen in gewicht verdubbeld! Ze passen steeds minder goed allemaal tegelijk aan de tepel. Aika krijgt momenteel om de vier uur eten met lekker vers vlees en vis. Zo houden we de ‘melkmachine’ goed draaiende.
Respect voor Aika! Ze is een lieve en perfecte moeder voor haar negen kinderen.

8 mei 2019:
Vanavond de nageltjes geknipt van alle pups. Ze waren al best lang en erg scherp. Voor Aika is dat uiteraard niet zo prettig.

7 mei 2019:
Inmiddels zijn de handdoeken in de werpkist vervangen door een grijs vetbed. De handdoeken verschoven te veel, waardoor de pups op het blanke hout kwamen te liggen. Ligt niet lekker en is ook veel minder warm.
Aika vloeit ook al steeds minder, hoewel dit nog wel een week aan zal houden. Aika’s temperatuur is inmiddels weer richting het normale. Ze heeft nu 38.6.
Hieronder weer de gewichten van vandaag. Gaat nog steeds goed.
We kregen wat vragen, welke kleuren de teefjes en reutjes zijn. Ik heb de symbolen aan de kleurtjes toegevoegd.

6 mei 2019:
De tijdelijke ‘puppenbak’ wordt alweer te klein, zoals op onderstaande foto’s is te zien. Deze bak gebruiken we als tijdelijke veilige warme ‘parkeerplaats’ voor de pups als de werpkist schoongemaakt moet worden. Er zit een verwarmingsmatje in om de pups lekker warm te houden. Overigens ligt er in de werpkist onder de handdoeken ook een warmtemat die de pups op temperatuur houdt. De pups kunnen zich in het begin nog niet goed warm houden. Daarbij helpen we dan ook een handje. De warmtemat ligt niet over de hele bodem, zodat Aika, of de pups natuurlijk, een iets minder warme plek kunnen kiezen. Zo zie je maar weer, aan alles wordt gedacht.

5 mei 2019:
Zowel Aika als de pups doen het perfect. De pups zitten met hun gewicht behoorlijk dicht bij elkaar. De geboorteaangifte met daarop de officiele stamboom namen is gedaan. We kunnen de lijst nog niet bekend maken omdat de aangifte eerst nog moet worden goedgekeurd door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied. We verwachten komende week de goedkeuring.

4 mei 2019:
Hierbij wat foto’s van Aika en haar pups die tijdens de bevalling zijn gemaakt. Op de foto zijn een paar pups die wat ‘geler’ van vacht zijn. Dit is niet de vachtkleur, maar heeft te maken met het feit dat de pups, nog in het geboortevlies hebben gepoept. De gele kleur verdwijnt vanzelf de komende dagen.

4 mei 2019:
Alle pups zijn wederom aangekomen. We zijn erg tevreden over de voortgang zo ver.
Vandaag zal ik ook nog wat foto’s op de website plaatsen van tijdens de bevalling.

2 mei 2019:
Vandaag dag 2 met een overzicht van de gewicht toename van de pups van Aika. Hieronder zie je het eerste schema met daarin in het grijs het geboortegewicht. De rest wijst denk ik vanzelf. Gelukkig zijn alle pups gegroeid de eerste dag.

April 2019: Onze Aika is momenteel drachtig en uitgerekend op 2 mei 2019 (berekend op 63 dagen dracht). Zodra de pups geboren zijn, kunt u op deze pagina de ontwikkeling van de pups in woord (ontwikkeling/gewicht) en beeld (foto’s) volgen.

Wilt u in aanmerking komen voor een pup uit deze combinatie, stuur ons dan een berichtje.