Nestje Aika 01-2017

Op deze pagina kunt u de ontwikkelingen volgen van het eerste nestje van onze Aika.
Aika was 27 januari 2017 uitgerekend en op 29 januari bevallen van 4 reutjes en 3 teefjes.

ZO 26-03-2017

ZO 26-03-2017
Vanochtend zijn pups donkerblauw (Boyan) en rood (Milo) door hun nieuwe baasjes opgehaald.Ook hiervan hebben we natuurlijk weer mooie familiefoto’s gemaakt.Pup roze (Isa) blijft nog een extra weekje bij ons en pup groen (Mojo) zal een échte speurneus gaan worden en zal deel uit blijven maken van ons gezin.
Ook puppen Boyan en Milo wensen we heel veel geluk samen met hun nieuwe baasjes.

Baasjes van Boyan

Baasjes van Boyan

Baasjes van Milo

Baasjes van Milo

ZA 25-03-2017
8 weken zijn zo om. Dat bleek maar weer aan het feit dat de eerste drie pups (Geel,Oranje en Lichtblauw) vandaag ‘het ouderlijk huis hebben verlaten’.
Natuurlijk is het na acht weken van intensieve opvoeding altijd weer een apart moment om je pups te zien vertrekken, maar we hebben er een goed gevoel bij omdat we het volste vertrouwen hebben in de nieuwe baasjes dat ze onze pups een liefdevol (t)huis bieden.
Hieronder de foto’s van de dolgelukkige nieuwe baasjes.
De baasjes van Fame hebben zelfs een website voor hun pup.
Je kunt Fame volgen op www.goldenfame.nl

Wij wensen Fame (geel), Max (oranje) en Pip (lichtblauw) een heel gelukkige tijd toe!

Baasjes van Fame

Baasjes van Fame


Baasjes van Max

Baasjes van Max

Baasjes van Pip

Baasjes van Pip


VR 24-03-2017
Vanochtend zijn we met de pups naar het Verzorgingscentrum Horizon in Hoofddorp geweest. Dit in het kader van de socialisatie van de pups en tegelijkertijd de bewoners van het centrum een onvergetelijke ochtend te geven.
Hartstikke leuk en dankbaar om dit te kunnen en mogen doen.Die brede glimlach op de gezichten van de bewoners vergeet je niet zo maar. Dat zo’n stel puppies dat kunnen bereiken, fantastisch!
IMG_0709IMG_0718IMG_0719IMG_0720IMG_0721IMG_0722IMG_0723IMG_0724
WO 22-03-2017
Vandaag is er helaas een einde gekomen aan het ballenbakplezier. De pups hebben inmiddels al een paar ballen kapotgebeten. Zat er eigenlijk wel een beetje in, omdat de ballen niet van super kwaliteit waren. Het is op zich niet zo erg dat er een paar ballen sneuvelen, maar ik wil natuurlijk wel voorkomen dat ze het plastic gaan opeten.
Dus, helaas vanaf vandaag geen ballen meer in de bak. De bak blijft wel staan omdat ze de rest van de speeltjes ook zo leuk vinden.IMG_0705[1]
DI 21-03-2017
Ik was het gewichtenschema van week 7 nog verschuldigd.
Vanwege een diarree periode bij de pups (de ene had er meer last van dan de andere) schommelde de toename in gewicht wat. Omdat de pups toch meer bewegen en daardoor meer energie verbruiken, komen ze ook wat minder aan.
Geen probleem, want het is allemaal “Hollands Glorie”.
Gewichten WK7
De laatste week is aangebroken. Straks zullen we met pijn in ons hart afscheid moeten gaan nemen van die kleine enthousiaste, altijd vrolijke en soms ondeugende bolletjes wol. We doen dit met een goed gevoel omdat we het volste vertrouwen hebben gekregen in de toekomstige eigenaren dat zij de pup liefdevol op zullen nemen in hun gezin. Maar toch, het blijft moeilijk en een traantje zullen we wel laten……

Het fokken van een nestje lijkt altijd rozengeur en maneschijn maar schijn bedriegt. Met name de laatste weken is het voor ons aanpoten om het kleine grut bezig te houden en de boel schoon te houden. Op de camera zie je de ‘wild west’ taferelen vaak wel. Ze rennen achter elkaar door de kennel heen en bijten in alles wat los en vast zit. Ook in elkaar uiteraard, want ook hier begint het natuurlijke proces van ‘wie is hier de baas’ al. Pups proberen onder luid gegrom boven elkaar te gaan staan om in de rangorde te stijgen.
Het is goed dat ze na deze acht weken naar hun nieuwe (t)huis gaan om de wijde wereld te gaan ontdekken. Ze zijn er nu echt aan toe.

Zo ziet de kennel er in de ochtend uit. Schoonmaken dus!!!

Zo ziet de kennel er in de ochtend uit. Schoonmaken dus!!!ZA 18-03-2017
Tussen de buien door hebben we een bijzonder moment mee kunnen maken vandaag. Zes generaties Golden Retriever bij elkaar. Dit maak je niet zo vaak mee. Drie Golden Retrievers zijn van Antoinette Coster van ‘de Kaladene’ en drie Golden Retrievers van onze kennel.
Van rechts naar links zijn het: Teun, Jip, Marit, Amy, Aika, en de kleine pup met het groene bandje.
Zes generaties 1Zes generaties 2

De pups zijn dus voor de tweede keer met z’n allen in de auto geweest, hetgeen wederom zonder problemen verliep. Geen wagenziekte gelukkig!
Met dank aan Petra en Jan Bruinsma van ‘Follow Rivers’ voor de mooie foto’s.

VR 17-03-2017
Vandaag stond de eerste enting van de pups op het plan. Samen met Shanna, stagiaire Yara en de zeven pups zijn we in de auto naar Dierenarts Rijngeest in Oegstgeest gereden. De rit verliep perfect. Aldaar aangekomen de heel zware bench met zeven pups naar de behandelkamer gebracht. Ook de enting ging goed en de dierenarts verklaarde alle pups gelukkig kerngezond!! Toch altijd weer even spannend zo’n medische keuring.
Met zeven dierenpaspoorten op zak gingen we weer naar huis. Aldaar aangekomen vielen de pups als een blok in slaap van deze enerverende belevenis.
IMG_0684IMG_0685IMG_0686
MA 13-03-2017
Gisterenmiddag zijn de pups allemaal voor de derde keer ontwormd. Nog één keer te gaan op 8 weken.
Het gewichtenschema van week 6 publiceer ik hieronder. Vorige keer was een rekenfout gemaakt in de tabel. deze is inmiddels hersteld.
Gewichten WK6
SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC
ZO 12-03-2017
Vandaag was de dag dat de kersverse pupeigenaren hun eigen pup in de armen konden sluiten. Vanwege het mooie weer konden de pups ook kennismaken met die groene vloerbedekking in de tuin, genaamd gras. Later volgen wat foto’s.


IMG_0664

IMG_0667
ZA 11-03-2017
Vandaag is de verjaardag van moeder Aika die dan twee jaar is geworden. Dit is gelijk de laatste dag dat ze moedermelk aan haar pups heeft gegeven. De pups wennen nu al snel aan het eten van brokken. De maaltijdbrokken zijn nog wel geweld in puppymelk maar ze eten ook al losse Orijen brokjes.
Morgen krijgen de pups te horen welke eigenaar ze zullen gaan krijgen 🙂 of is het andersom. Spannend moment natuurlijk voor de kersverse puppyouders. Wij weten het inmiddels,maar tot morgen blijft het nog ons geheimpje……
De drie generaties!

De drie generaties!


MA 06-03-2017
Vandaag zijn alle pups officieel gechipt en is hun DNA afgenomen door de Raad van Beheer. Vanaf dit moment hoort de officiële stamboomnaam bij de pup. De pups ondergingen de prik van de chip probleemloos. Meer dan een klein piepje bij sommige pups was het niet.
IMG_0627[1]
Z0 05-03-2017
De 5e week is weer voorbij en zoals gebruikelijk hieronder het gewichtenschema van de pups. Alle pups blijven goed groeien. Het zijn lekker ijsbeertjes die het ‘hollands welvaren’ uitstralen.
Gewichten WK5Hoe kun je toch op zo'n manier in slaap vallen.... Hoe kun je toch op zo’n manier in slaap vallen….[/caption]
ZA 04-03-2017
Naast de puppymelk krijgen de pups nu ook vlees te eten. In het begin nog maar een klein beetje om de darmpjes te laten wennen aan dit andere vaste voedsel. En heerlijk dat ze het vinden!
Op de foto dit keer Aika die het nog steeds prettig vindt om op schoot bij je te komen liggen. Het is en blijft een heerlijke knuffelkont.IMG_0616[1]IMG_0618[1]
VR 03-03-2017
Twee leuke ballenbakfilmpjes. De ballenbak is een groot succes!!!


De pups worden steeds groter en ook levendiger. De werpkist is momenteel bijna te laag om de pups in de werpkist te houden bij het schoonmaken van de kamerkennel. Om die reden heb ik vandaag een (verwijderbare) opzetrand gemaakt van 30cm hoogte. Zodoende kunnen de pups niet meer over de rand klimmen. Dit moet ze binnen houden tot en met week 8!
Natuurlijk heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om de pups aan harde geluiden te laten wennen. Het zagen met de decoupeerzaag vond plaats gewoon naast de kamerkennel. Socialisatie pur sang!
IMG_0608[1]IMG_0609[1]
DI 28-02-2017
Op maandag 6 maart 2017 krijgen we de Raad van Beheer op bezoek in onze kennel.
De pups krijgen dan hun chip, wordt hun DNA afgenomen en koppelen we de gekozen kennelnaam officieel aan de hond! Een belangrijk officieel moment.Thema

Ook al druk bezig met de socialisatie. Terwijl de pups slapen wordt er een groot onbekend voorwerp neergelegd in de kennel. Kijken hoe ze hierop reageren bij het wakker worden.IMG_0598[1]

Die ballenbak slaapt kennelijk heerlijk.  Er liggen er nu al drie in te slapen.

Die ballenbak slaapt kennelijk heerlijk. Er liggen er nu al drie in te slapen.


MA 27-02-2017
Gisteren zijn alle pups voor de tweede keer ontwormd. Ze hebben er gelukkig geen last van in de vorm van diarree of zo. Gelukkig maar!
IMG_0593

ZO 26-02-2017
De vierde week is al weer om. We zitten al op de helft! Wat gaat dat toch snel. Volgens traditie weer het gewichtenschema van week 1 t/m 4. Donkerblauw zit al boven de 3 kilo, schoon aan de haak!
Ook nog een leuk filmpje van spelende Sevita (lichtblauw) met Senna! Senna geniet met volle teugen van de pups en andersom ook natuurlijk. Goed voor de socialisatie.
Gewichten WK4

ZA 25-02-2017
Natuurlijk weer een leuk filmpje vandaag vanuit de ballenbak. Terwijl roze ligt te slapen, speelt lichtblauw met de opgehangen attributen. Daaronder weer een paar té schattige foto’s.

Roze in de ballenbak

Roze in de ballenbak

Zo kan ik ook slapen. Met mijn kin op het waterbakje.

Zo kan ik ook slapen. Met mijn kin op het waterbakje.

IMG_0586[1]
Of zo natuurlijk....

Of zo natuurlijk….


VR 24-02-2017
“Eigen huis en tuin” is hier niets bij. We hebben alweer de puppykennel verbouwd. Om de pups op één plaats te leren plassen en poepen is de ‘hondenbak’ geplaatst. Een wasmachinelekbak gevuld met houtvezelkorrels. En ja hoor de eerste plasjes en poepjes zijn al op de bak gedaan. Natuurlijk vinden de pups het ook razend interessant zo’n geperste houtkorrel in de bek te nemen. Dus even opletten de komende tijd.
Verder hebben we een heuse ballenbak in de kennel staan. Creatief ontworpen door Shanna. Hiermee worden de pups uitgedaagd lekker te gaan spelen en maken ze kennis met vreemde voorwerpen. Allemaal voor de o zo belangrijke socialisatieperiode waar ze nu midden in zitten.

IMG_0566IMG_0570IMG_0571IMG_0572IMG_0573
DI 21-02-2017
Voor de eerste keer samen uit de puppybak eten. Nu gaat alles nog voorzichtig en bedaard.

MA 20-02-2017
Vanochtend hebben de pups voor het eerst puppypap gekregen. Puppypap is een mix van puppymelk en gemalen puppybrokken. Om het spijsverteringsstelsel te laten wennen aan dit nieuwe eten, kregen ze maar een klein hapje. Voortaan krijgen ze iedere dag deze pap. Iedere dag een beetje meer. Het snelste en beste at het oranje bandje!
Aika lijkt wel een "octopus"

Aika lijkt wel een “octopus”


Z0 19-02-2017
Week 3 is vandaag ten einde en zoals gebruikelijk publiceer ik hieronder het gewichtenoverzicht. Komende week zullen de pups vaste voeding krijgen in de vorm van puppypap. Uiteraard blijven ze ook nog bij moeder drinken.
Het eerste puppybezoek van vanochtend was een groot succes. Vele ogen vergaapten zich aan die kleine pups. Helaas mochten de toekomstige puppy eigenaren de hondjes nog niet aanraken.
Gewichten WK3


IMG_0508
Roze bandje

Roze bandje


ZA 18-02-2017
Vandaag is de camera verplaatst om beelden te kunnen maken van de hele kamerkennel. De pups kunnen nu een beetje lopen en mogen buiten de werpkist lopen. Nog wat onwennig bekijken ze de ‘wijde wereld’ buiten de werpkist.

DO 16-02-2017

WO 15-02-2017
De pups beginnen nu échte kleine hondjes te worden. Ze doen verwoede pogingen om te gaan lopen hetgeen ze al aardig af gaat. Ook worden ze steeds nieuwsgieriger en gaan al met elkaar spelen. De kleuren bandjes waarmee we de pups van elkaar kunnen onderscheiden zijn te klein geworden en hebben we vandaag vervangen door grotere verstelbare bandjes. Kijk maar op de foto’s.
IMG_0474IMG_0475IMG_0476IMG_0477
ZO 12-02-2017 Ontwormen
Vandaag zijn alle pups en natuurlijk ook de volwassen honden ontwormd. Dat de pups de smaak niet zo appreciëren valt duidelijk te zien aan onderstaande foto’s en filmpjes.
Roze bandje

Roze bandje

Donkerblauwe bandje

Donkerblauwe bandje

Gele bandje

Gele bandje

Groene bandje

Groene bandje

ZO 12-02-2017
Hieronder het wekelijkse gewichtenschema van week 1 en 2. Ook staat hieronder de reeds bekende ‘krattenfoto’ waarin de toename in grootte duidelijk te zien is. Dit is ook de laatste krattenfoto, zoals u wel zult begrijpen. De pups zullen komende week steeds actiever worden en de eerste voorzichtige stapjes gaan nemen. Het kijken naar de camera wordt dan ook steeds leuker. Nu zijn er nog vooral slapende pups in beeld.
Gewichten WK23krat
ZA 11-02-2017
De pups beginnen nu steeds actiever te worden. Zelfs al zo actief dat de eerste verhoging van de ingang van de werpkist er in is gezet. Anders kruipt er vandaag of morgen al een pup uit. Alle pups hebben hebben hun oogjes nu open, hoewel het bij sommige nog maar een klein spleetje is.
De krat om de pups even tijdelijk een behuizing te geven bij de dagelijkse schoonmaak, wordt toch echt te klein voor zeven pups…..
IMG_0425 IMG_0427IMG_0429IMG_0430IMG_0431
VR 10-02-2017
IMG_0395

DO 09-02-2017
Vandaag keken als eerste pups, het roze en het oranje bandje de wijde wereld in. Leuke wetenswaardigheden zijn daarbij dat het roze bandje het eerst geboren pupje is en de oranje het laatst geboren pupje. Ook zijn dit de pups met de minste toename van gewicht. Gaat de voeding toch kennelijk ergens anders in zitten dan in gewicht 🙂
Oogjes open van het roze pupje

Oogjes open van het roze pupje

IMG_0406
WO 08-02-2017
De allereerste stapjes van het pupje met het lichtblauwe bandje:

DI 07-02-2017
Vandaag zijn de zogenaamde ‘doodligstangen’ (wat een rot woord) uit de werpkist verwijderd. De pups kwamen steeds meer in de knel te liggen door deze stangen.
Ze zijn er in gemonteerd om er de eerste dagen voor te zorgen dat er geen pups achter de moeder klem komen te zitten. Aika komt nu alleen nog in de werpkist om haar pups te voeden dus de kans is bijna niet meer aanwezig dat dit zal gebeuren.
MA 06-02-2017
Alle pups groeien nu (naar behoren) goed. Er komt ook meer regelmaat in het voedingspatroon en op de camera zul je gezien hebben dat moeder Aika minder in de werpkist te vinden is. We gunnen haar een welverdiende rust tussen de voedingen door. Zouden we haar niet bewust uit de werpkist laten, dan is er op ieder moment van de dag wel een pup actief die melk wil drinken en heeft ze nooit tijd om even een dutje te doen. We merken aan Aika dat ze dit wel heel prettig vindt. Ongeveer om de twee uur zoogt ze nu haar kroost. Het gelijktijdig zogen lukt steeds minder goed omdat de pups te groot worden om met z’n allen naast elkaar te liggen. Je ziet nu ook dat Aika soms zittend zoogt. Veelal leggen we de pups die wat meer behoefte hebben of wat minder op de voorgrond treden, iets eerder aan.
Hieronder nog wat recente fotootjes. Zich nog niet bewust van de camera erboven, liggen ze ongegeneerd te slapen:
SONY DSCSONY DSC
ZO 05-02-2017
Eén week oud zijn de pups van Aika al weer en wat zijn ze gegroeid. De donkerblauwe pup was en blijft de zwaarste van het stel. De kleuren roze, oranje en groen blijven nog een beetje achter maar zeker niet zorgwekkend. De ene pup groiet nu eenmaal sneller dan de andere. Dit wil niets zeggen over de uiteindelijke grootte van de hond als deze volwassen is. Alle pups ogen gelukkig kerngezond. Ook zijn de nageltjes al voor de eerste keer geknipt want die scherpe nagels aan de tepels dat moet geen lekker gevoel zijn.

Gewichtenschema week 1Puppenkratten
ZA 04-02-2017
Bijna een week oud zijn de pups alweer. Ze groeien heel snel. De zwaarste is ‘de kilogrens’ al gepasseerd en heeft daamede zijn geboortegewicht bijna verdubbeld! Morgen zal ik de eerste wekelijkse gewichtenstaat op de website plaatsen.
“In het hoekje” slapen, is toch favoriet bij de pups.
SONY DSCSONY DSCSONY DSC
WO 01-02-2017
De pups groeien goed. Drie van de pups bleven een klein beetje achter in toename van gewicht, vandaar dat we de pups een beetje geholpen hebben door ze iets eerder dan de rest aan te leggen en de ‘beste’ tepels aan te bieden. Iedere week publiceer ik een gewichtsschema waarin de toename per dag zichtbaar is.
De roze neusjes beginnen ook al te verkleuren naar uiteindelijk pikzwart. Bij het ene pupje gaat dat wat sneller dan bij de ander. Zo zie je dat de donkerblauwe en gele pup al een beetje zwart snoetje krijgen, terwijl de ander nog een heel roze snoetje heeft.

De camerabeelden staan nu direct op de webcampagina, in de hoop dat het beeld dan beter te volgen is. Door de drukte was de camera niet altijd bereikbaar.

Hieronder weer wat fotootjes van vandaag:
SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC

DI 31-01-2017
SONY DSC SONY DSCSONY DSCSONY DSC

Twee broers "Blauw & Groen"  Grote broer 'blauw'  legt zijn 'arm' om broertje 'groen'  heen.

Twee broers “Blauw & Groen” Grote broer ‘blauw’ (655 gram) legt zijn arm om broertje ‘groen'(490 gram) heen.

Geboorteaangifte:
Vandaag zal de geboorteaangifte van de pups bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied gaan plaatsvinden. Dit is een vereiste om een stamboom voor de pups te verkrijgen. Iedere pup moet een naam krijgen beginnend met de naam van onze kennel: Our GoldenWhites gevolgd door een ‘eigen’ naam om de pup uniek te maken. Dit is vergelijkbaar met de ‘doopnaam’van een kind.
De nieuwe eigenaren mogen uiteraard zelf een naam verzinnen voor hun pupje. De eigen naam komt echter niet op de stamboom te staan. Het thema wat we voor dit nestje hebben gekozen is “Liefde”, natuurlijk vanwege onze grote liefde voor onze honden en ook omdat het bijna valentijnsdag is.
Thema MA 30-01-2017
De eerste foto’s:
"De puppenkrat"

“De puppenkrat”


Het eerste pupje "Roze"

Het eerste pupje “Roze”


Stalker Senna

Stalker Senna


Pupje 2 "Blauwe bandje"

Pupje 2 “Blauwe bandje”


Gele bandje ook geboren.

Gele bandje ook geboren.


En daar is het groene bandje

En daar is het groene bandje


Ook het lichtblauwe bandje erbij

Ook het lichtblauwe bandje erbij


Rode bandje erbij

Rode bandje erbij


En nummer 7 het oranje bandje

En nummer 7 het oranje bandje


SONY DSC
SONY DSC
ZO 29-01-2017
Na een lange dag gisteren en daarop volgende zware nacht, zijn vanochtend de 7 pups van Aika geboren. Zowel Aika als de 4 reutjes en 3 teefjes maken het momenteel goed. De pups zijn allemaal goed op gewicht en hebben hun eerste melk al gedronken. Binnenkort volgen de eerste foto’s en zal de webcam aan gaan.
Hieronder de puppenlijst met de gegevens:

Puppenlijst
ZA 28-01-2017
Nog steeds geen nieuws. Nadat de temperatuur weer licht steeg is deze nu weer dalend naar 36.8 om 16.00 uur. Aika blijft altijd de clown. Tussendoor komt ze nog even haar ‘piepkip’ showen.
IMG_0345
UPDATE 23.30 uur
De temperatuur is dalend, momenteel 36.9 !
Normaal zit ze zo rond de 37.7 in de avonduren. Zou het dan toch doorzetten morgen?
VR 27-01-2017
Aika houdt van spanning…. Nog steeds geen verlaging van de temperatuur kunnen waarnemen. Ook toont ze nog heel rustig. De pups zien we aan de buitenkant zelfs bewegen. Prachtig gezicht en gevoel die pups in haar buik. Of ze het zelf allemaal snapt? Ik geloof het niet. Vaak zit ze, omdat liggen toch wel druk geeft op haar middenrif en staart ze vooruit alsof ze zeggen wil “wat is er toch allemaal met mij aan de hand”. Morgen weer een update.
DO 26-01-2017
Nog steeds niets aan de hand. Temperatuur was vanmiddag wat laag 37.1. Vanavond even spanning vanwege een plasje onder de eetkamertafel. Nee, gelukkig geen vruchtwater. Aika heeft wat moeite haar blaas onder controle te houden. Ze voelt de pups meer dan de aandrang om te plassen. Het was dus gewoon een ‘per ongeluk’ plasje. De pups gaan behoorlijk tekeer in haar buik. Heel duidelijk zijn de bewegingen te voelen en ook te zien. Spannend, zou het morgen worden of?

Aanstaande oma Amy verzorgt Aika nog even, daags voor haar bevalling.

Aanstaande oma Amy verzorgt Aika nog even, daags voor haar bevalling.


WO 25-01-2017
Geen veranderingen momenteel. Temperatuur blijft normaal. Aika heeft wel steeds meer last van haar ‘schommelbuik’ en de beweeglijke pups. Ze vindt het lastig om de rust te vinden. Logisch met al die trappelende pootjes in haar buik, terwijl ze misschien niet weet wat dat is….
DI 24-01-2017
Nog steeds geen bevalling in aantocht. We houden momenteel de temperatuur van Aika nauwlettend in de gaten. Volgens ‘het boekje’ zou de dag voorafgaand aan de bevalling, haar lichaamstemperatuur met ongeveer 1 graad dalen. Voor ons een teken dat de bevalling aanstaande is. Ook bij het nestje van Amy was dit het geval.
MA 23-01-2017
Alles is nog rustig. De temperatuur van Aika was vanochtend 37.3. Haar buikomvang is nu 92 centimeter. Dit groeit met ongeveer 2 cm per dag.
De webcam is geïnstalleerd maar nog niet actief.

dekoverzicht