Nestje Donna 2021

Dag 43 – 12 december 2021
Vandaag zijn de pups toegewezen aan de verschillende nieuwe eigenaren. Bij het puppybezoekje van komende week kunnen ze voor het eerst hun eigen kleine lieve pup in de armen sluiten.

Dag 40 – 09 december 2021
Vandaag zijn de pups gechipt door de Raad van Beheer en hebben ze hun officiële stamboomnaam ontvangen. We hebben dit keer gekozen voor het thema muziek.
Als je op de betreffende link achter de naam klikt dan wordt het corresponderende lied op Youtube afgespeeld.

OUR GOLDEN WHITES  DaBaDeeDaBaDireuEiffel 65 – Blue (Da Ba Dee)
OUR GOLDEN WHITES  Could it be magicreuDonna Summer – Could it be magic
OUR GOLDEN WHITES  No diggityreuBlackstreet – No diggity
OUR GOLDEN WHITES  Close to youreuCarpenters – Close to you
OUR GOLDEN WHITES  Isn’t she lovelyteefStevie Wonder – Isn’t she lovely
OUR GOLDEN WHITES  Light up the worldteefGlee – Light up the world
OUR GOLDEN WHITES  The one that I wantteefGrease – You’re the one that I want

Dag 27 – 26 november 2021
Vandaag hebben ze de eerste puppypap gekregen. Dat is puppymelk met daar doorheen gewelde en gemalen puppybrokjes. Het is nog even wennen aan zo’n bak om uit te eten/drinken, maar dat komt vanzelf.

Dag 25 – 24 november 2021
Vanaf vandaag krijgen de pups extra puppymelk van Royal Canin. Zo wennen de darmpjes aan ander voedsel dan de eigen moedermelk. Binnenkort gaan we de puppymelk vermengen met gewelde brokjes zodat een papje ontstaat. Natuurlijk krijgen ze daarnaast ook nog steeds de moedermelk van Donna.

Leuk om de zien, alle pups als een ‘sterretje’ rondom de drinkbak.

Dag 24 – 23 november 2021
Het bevalt de pups opperbest in hun nieuwe ruimte. Ze spelen al aardig met elkaar en onze andere honden kunnen nu ook kennismaken met de pups. Dat gaat allemaal prima. Vandaag hebben de pups hun eerste puppymelk uit een bakje gedronken. Nog wat onwennig likten ze de eerste melk naar binnen.

Dag 22 – 21 november 2021
De pups hebben vanaf vandaag een groter ‘leefgebied’. Het was wel even wennen voordat de eerste pups over het verlaagde randje van de werpkist heen klommen. Nu nog schuchter maar over een week springen ze er in en er uit.

Dag 21 – 20 november 2021
We kunnen gelukkig constateren dat de stembandjes van de pups zich ook goed ontwikkelen. De pups groen en roze geven hier een mooi voorbeeld van. Morgen is de laatste dag dat de pups alleen maar in de werpkist verblijven. De ‘speeltuinkennel’ is dan voor hen geopend.

Dag 19 – 18 november 2021
De pups gaan steeds meer spelen. Om die reden hebben we in de werpkist de eerste speeltjes gelegd. Deze filmpjes zijn met geluid. Leuk om die blafjes van de pups te horen. Ook de melktandjes zijn onderweg. Je voelt in de bekkies de bultjes al.

Dag 18 – 17 november 2021

Dag 17 – 16 november 2021
Hieronder een filmpje van het ontwormen van pupje zwart van gisteren. Hoewel de pasta als ‘smakelijk’ wordt omschreven, waren de pups er niet echt gek op.

Nageltjes knippen

Dag 16 -15 november 2021
Vandaag worden alle pups voor de eerste maal ontwormd met Banminth wormenpasta. De ervaring leert dat de pups het niet zo lekker vinden. maar ja, het is op deze leeftijd al noodzakelijk om eventueel aanwezige wormen in het darmkanaal weg te halen.

Dag 14 – 13 november 2021
De geboortebandjes die de pups dragen zijn te klein geworden. Vandaag zijn ze vervangen door grotere en verstelbare bandjes. Ook is vandaag de achterste stang verwijderd. Het was wel erg krap voor de pups onder deze stang. Omdat Donna niet meer ’s nachts in de werpkist slaapt en er alleen in gaat om de pups te voeden, zullen we binnenkort de andere stangen ook verwijderen.
Omdat het zo leuk is om te zien, nogmaals de blauwe krat, waarin je de groei van de pups zo mooi kan zien.

Dag 13 – 12 november 2021
Alle pups hebben de oogjes geopend! Sommige pups wagen al wat voorzichtige stapjes in de werpkist. De doodligstangen gaan wat in de weg zitten. We zullen deze van het weekend gaan verwijderen. De pups zijn al zodanig groot, dat ze luid laten weten als er iets niet goed is. Daar moeten we op vertrouwen.

Dag 12 – 11 november 2021
Pupje geel heeft vandaag de primeur. Haar oogjes keken vanochtend als eerste de wijde wereld in. Als we de wetenschap kunnen geloven, is het zicht van de pups in het begin nog erg wazig, maar met de oogjes open, worden de pups nóg schattiger.

Dag 10 – 9 november 2021
Op ons kleine lieve roze meisje na, zijn alle pups nu over de kilo heen. In de werpkist doen de pups inmiddels verwoede pogingen om op de pootjes te gaan staan. Dat lukt al enigszins omdat de dikke buikjes als extra steunpunt fungeren. Let goed op de komende dagen. Welk pupje zal het eerste de oogjes openen?

Dag 9 – 8 november 2021
De officiële pupnamen zijn doorgegeven aan de Raad van Beheer middels de geboorteaangifte. Nu maar hopen dat men onze voorstellen goed zal keuren…..

Dag 8 – 7 november 2021
Zo, de eerste volle week zit er al weer op. Alle pups groeien naar wens en Donna doet het prima als moeder. Alle pups zijn in deze week zo ongeveer 400 gram gegroeid. Alle nageltjes zijn voor de eerste keer geknipt.

Komende week wordt het steeds leuker. De pups zullen hun eerste echte stapjes gaan doen, weliswaar nog wat waggelend maar ze gaan er komen. Ook zullen de oogjes einde van de week open gaan en gaan. Welke pup zal het eerste zijn?

Einde van de eerste week

Dag 7 – 6 november 2021
Pupje geel, de kleinste uit het nest, heeft inmiddels haar geboortegewicht verdubbeld. Morgen volgen de totalen van week één en gaan we voor de eerste keer de nageltjes knippen.

Daar waar de pups in het begin van de week, nog heel individueel behoefte hadden aan melk, zie je nu een ritme voor het hele nest ontstaan. Het ritme is drinken, slapen, drinken slapen. Wel zo relaxed voor Donna, die tijdens het slapen van haar pups, gewoon lekker naast de bak gaat liggen slapen. Even bijtanken van de afgelopen hectische week.

Dag 6 – 5 november 2021
Hieronder weer de dagelijkse groeicijfers. De ene dag groeien de pups wat minder, de andere dag wat meer. Het gemiddelde is dat wat telt en of we de pups soms een handje moeten helpen, door ze wat eerder aan te leggen. We gaan het aan het eind van de week zien.
Aan de beide foto’s van de ‘verschoon-krat’ en samen met Donna, kun je in elk geval duidelijk zien dat de groei er wel degelijk in zit.

Dag 5 – 4 november 2021
Momenteel zijn we aan het nadenken over de officiële stamboomnamen van de pups. Binnen 10 dagen na de geboorte moet er geboorteaangifte gedaan worden bij de Raad van Beheer. Onze kennelnaam staat vóór de eigen officiële naam van de hond. Als voorbeeld: Donna heet officieel “Our GoldenWhites Chocolate Brown’. Deze officiële naam is niet te verwarren met de roepnaam van de hond, want die mogen de baasjes natuurlijk zelf kiezen.
Zodra de geboorteaangifte is gedaan, vermelden we hier de officiële stamboomnamen van de pups.

De stuwing van de moedermelk van Donna begint nu op stoom te komen, getuige de groei van de pups van vandaag. Ook de temperatuur van Donna, die vier dagen geleden nog 39.0 graden was, is vandaag gedaald naar de normale waarde van 38.5.
De eetlust van Donna was na de bevalling eigenlijk al weer direct terug. Donna eet als een dijker en krijgt momenteel vier maaltijden per dag. Dit eten wordt bijna direct omgezet in moedermelk. Het gaat super allemaal!

Dag 4 – 3 november 2021
Donna begint een beetje tot rust te komen en gewend te raken aan haar pups. Ze was de afgelopen dagen over-alert op ieder piepje van de pups, hetgeen resulteerde in een wat drukke Donna die constant heen en weer liep en zich geen tijd gunde even tot rust te komen. Maar gelukkig is dat tij gekeerd en oogt ze een stuk relaxter. Ook de pups gaan goed. De ene groeit wat meer dan de ander, maar dat is normaal.

Pupje zwart in diepe rust met het tongetje uit het bekje.

Dag 3 – 2 november 2021
Het gaat allemaal voorspoedig met Donna en haar zeven pups. Ze drinken allemaal goed bij Donna. De melkproductie van Donna moet nog wel wat meer op gang komen, maar dat komt de loop van deze week vast wel.
De blauwe krat op de foto hieronder, gebruiken we als we de werpkist moeten schoonmaken. Daar kunnen alle pups dan veilig en warm in. In de blauwe kist zit onderin een warmtematje.
De overige foto’s tonen aan dat de pups er alles aan doen om melk te kunnen drinken. ‘Op zijn kop’ kun je beter bij de onderste tepel komen.


Alle pups zijn weer gegroeid. Hieronder de dagelijkse groei.

De puppycam staat weer aan!
Vanaf vandaag 3/11/21 staat overdag van ongeveer 10-22 de live webcam weer aan. Zo kan iedereen via Youtube de ontwikkelingen van Donna en haar pups live volgen.

Hoe kom je daar? Via het hoofdmenu van deze website naar “Live webcam” en vervolgens op de foto klikken die op de pagina staat. Je komt dan op ons Youtube kanaal. Hier vind je de dagelijks opgenomen beelden van de puppycam. Staat er het woordje LIVE bij dan is dat de live stream van die dag. Succes!

Dag 2 – 1 november 2021
Ook weer een onrustige nacht. Met de adrenaline van de bevalling nog ’tot in de kruin’, toch iedere 45 min. wakker van elk piepje/krijsje van één van de pups. Ook Donna reageert daar natuurlijk op.
Donna is een fantastische moeder. Al direct vanaf pup 1 gedraagt ze zich als de perfecte moeder voor haar pups. Ze likt ze direct schoon en is alert bij elk geluidje. Alle pups vinden de tepels ook altijd direct, ondanks het feit dat ze nog blind en doof zijn. Knap hoor! Af en toe is er eentje de weg naar mamma even kwijt en daar helpen wij als mens dan even bij.

Gisterenavond nog even voor een ‘sneak peak’ de webcam even aangezet voor de nieuwe baasjes. Vanaf morgen zal de webcam dagelijks aanstaan van ongeveer 10-22 uur.
Iedereen kan dan het opgroeien van de pups ‘live’ meemaken.

Gelukkig zijn alle pups ook weer in gewicht aangekomen:

Dag 1 31 oktober 2021
De pupjes zijn goed op gewicht geboren:

31 oktober 2021
Vandaag was het dan zo ver. Om 11.00 uur brak het vruchtwater. Dan kan het nog even duren voor de eerste pup geboren zal worden. Donna nam haar tijd, want de eerste pup werd om 14.51 uur geboren:
14.51 uur reu, pupje blauw
16.23 uur reu, pupje zwart
16.32 uur teef, pupje roze. Deze pup werd buiten geboren. Kon haar nog net opvangen met een handdoek die we voor de zekerheid meenemen naar buiten (en niet onterecht). We laten Donna tussendoor altijd even plassen op ons gras tijdens de bevalling. En daar was opeens het roze teefje.
17.15 uur teef, pupje geel
18.13 uur reu, pupje oranje
19.17 uur teef, pupje groen
21.00 uur reu, pupje rood

Trotse moeder Donna met haar zeven pups

30 oktober 2021
Donna wordt erg onrustig en zit constant te hijgen. Teken dat de bevalling er aan zit te komen. Voor ons ook een zware tijd, want van slapen in de kennel naast Donna, komt niet veel. Terecht vraagt Donna ondersteuning en is super aanhankelijk momenteel.
Prachtig om te zien dat het instinct van dieren zo sterk aanwezig is. Donna begint nu ’te graven’ in de werpkist ter voorbereiding op de pups. Van oudsher ingegeven door de wolf die ook haar pups in een gegraven hol ter wereld laat komen.

23 oktober 2021
Donna is vandaag 53 dagen drachtig. Nog ongeveer 10 dagen te gaan voor de bevalling.
Van een gewicht van 29 kilo voor de dracht, zit ze nu op een gewicht van 36 kilo. Een toename dus van maar liefst 7 kilo en we zijn er nog niet….
Haar buikomvang is gegroeid van 67 naar vandaag 90 centimeter!
Je merkt aan Donna dat het opstaan en bewegen wat ongemakkelijk begint te worden. De komende week gaan we haar in alle rust laten wennen aan haar werpkist en zullen we dagelijks haar temperatuur meten.

22 oktober 2021
Er is écht ontzettend veel interesse in een pup uit het aankomende nestje van Donna.
Momenteel zijn er helaas géén pups meer beschikbaar.

27 september 2021
Wij zijn heel blij te kunnen mededelen dat onze Donna drachtig is. Zij is op 2 november 2021 uitgerekend.

Augustus 2021
Op 30 en 31 augustus 2021 is Donna gedekt door de mooie reu Yoda (CH Mr. LookOLook Hidden in the Woods) .

“Yoda”