Nestje Donna 2023

27 oktober 2023
Komend weekend zullen onze twee pups worden overgedragen aan de nieuwe baasjes.
We wensen Vesper en Evie een super mooie toekomst toe.
We hebben van jullie genoten!

Dag 22
De pups lopen nu al aardig goed en hebben nu ook toegang tot de puppy kennel. Nog wat onwennig klimmen ze over de rand van de werpkist heen, om die volgende grote wereld te gaan ontdekken.
Ook slapen de pups met moeders nu alleen. De eerste drie weken bleef ik beneden slapen om te kunnen ingrijpen mocht er wat mis gaan. Gelukkig gaat alles goed en is Donna een zorgzame moeder.

Dag 17 (18 september 2023)
Vanavond was de eerste puppy kijkavond. De kersverse puppyeigenaren keken hun ogen uit. Vanwege besmettingsgevaar was er nog geen knuffelen bij helaas.

Dag 16
Vanochtend zijn de pups voor de eerste keer ontwormd. Vanuit eerdere nestjes wisten we dat de pups de smaak van de ontwormingspasta niet erg op prijs stellen. En dat was dit keer ook het geval.
De pups plassen nu ook zelf, zonder de hulp van Donna. Ontlasting wordt nog door Donna geactiveerd en nog steeds opgeruimd. De pups hebben de 2 kilo inmiddels bereikt.


Op de facebookpagina van GoldenWhites staan hele leuke ‘reels’ van de pups. Aan te klikken via de hoofdpagina van deze site.

Dag 10
Pupje roze deed vandaag haar prachtige zwarte kraaloogjes open.

Dag 9
De pups (en ook de andere Goldens en natuurlijk wij ook) hebben wel last van de hoge temperatuur. Binnen is het toch zo’n 27/28 graden. Een coolmat (niet gekoeld in de koelkast) biedt de pups toch wel iets verkoeling. Beter dan de zachte mat die in de werpkist ligt. Ze liggen er graag op. Helaas is de mat wel wat glad, dus ‘zwemmen’ de pups er haast overheen.

Nog een paar dagen en dan zullen de oogjes van de pups open gaan. We zijn benieuwd naar die mooie donkere kijkertjes.

Dag 7 (8 september 2023)
De pups zijn nu bijna verdubbeld in gewicht. Ze doen het beide goed en de gewichtstoename is nu iets beter gereguleerd. Donna vindt het ook prima om de pups even alleen te laten. Kan ze ook eindelijk een beetje bijslapen……
De pups doen al verwoede pogingen om te gaan staan op hun pootjes. Is natuurlijk best lastig. Gelukkig is daar het bolle buikje nog om het evenwicht enigszins te bewaren.

Dag 6
De doodligstangen zijn uit de werpkist verwijderd. De pups zaten toch wel vaak ‘klem’ bij de stangen. Ook is Donna erg voorzichtig en zijn twee pups voor haar ook makkelijk te overzien. Om de toename in gewicht iets te beperken is Donna alleen om de 2 uur bij de pups. Dit werkt eigenlijk heel goed. Zowel Donna als de pups krijgen zo meer rust en de gewichtstoename van de pups wordt zo beter gereguleerd.

Dag 5


De pups groeien meer dan voldoende. Donna zit bij ieder ‘piepje’ in de werpkist om melk te geven. Dat wordt een beetje te veel van goede. Donna wordt in principe om de twee uur in de werpkist gelaten. Zo hebben de pups voldoende rust en groeien ze niet ontzettend veel.

Dag 4

Dag 3
De pups groeien goed. We proberen de pups wel meer te laten ‘werken’ in de werpkist. Bewegen is goed voor de pups. Normaliter moeten ze ‘vechten’ met de andere pups, om toch goed te kunnen drinken. In dit geval is dat niet nodig, omdat er verder geen concurrentie is van andere pups. Vandaar dat we het ze iets moeilijker maken (o.a. obstakel in de bak), zodat ze toch voldoende beweging krijgen.

Dag 2
Vandaag zijn de nageltjes van de pups al geknipt. Ook voor Donna iets prettiger, want de pups bewegen met hun pootjes naast de tepel om de melk aanmaak te stimuleren. En dat is scherp op de buik van Donna.

Dag 1

2 September 2023
Op zaterdag 2 september 2023 is na een dracht van 67 (!) dagen, het kleine nestje van Donna geboren. We wisten tevoren al dat er maar twee pups in dit nestje zaten, maar we zijn dolgelukkig dat beide meisjes gezond ter wereld zijn gekomen. Ook Donna heeft de bevalling goed doorstaan en was direct weer heel verzorgend naar de pups.

Puppy roze woog bij de geboorte 562 gram en puppy paars woog 497 gram.

Augustus 2023
De röntgen wijst uit dat Donna drachtig is van twee pups. Op de röntgenfoto zijn de beide pups goed zichtbaar. Aan de onderkant van de buik, herken je de twee schedeltjes, ruggengraat en ribbetjes.

Op dinsdag 27 juni 2023 is onze Donna gedekt door een prachtige witte reu genaamd: Douglas (QUANTUM-OF-SOLACE V.D. GOLDEN ANGELS).

De dekkingen verliepen goed.

QUANTUM-OF-SOLACE V.D. GOLDEN ANGELS Born 24-03-2021 Roepnaam: Douglas