Wel of geen hond?

Het klinkt natuurlijk vreemd om als eerste zin te lezen:
“Bezint eer ge begint”
Hoewel een hond een heerlijke, altijd vrolijke metgezel voor u alleen of binnen een gezin is, heeft het aanschaffen van een hond natuurlijk ook gevolgen. De aanschaf van een hond kost veel geld, maar u dient ook rekening te houden met een structurele kostenpost. Denk bijvoorbeeld aan de hondenbelasting, de medische kosten van inentingen en onvoorziene gevallen, de bench, mand, riem, speeltjes en het dagelijkse voedsel van de hond.

Daarnaast schept het houden van een hond ook de nodige verplichtingen. U moet de hond regelmatig uitlaten, ook als het buiten koud is of plenst van de regen! Ook kunt u niet zo maar een weekendje weg zonder dat u rekening heeft gehouden met opvang voor de hond of een vakantieadres waar honden zijn toegestaan.

Ook als u bijvoorbeeld hele dagen werkt en er niemand anders thuis is, is het niet goed om aan een hond te beginnen. Hoewel de hond wel enige tijd alleen kan zijn, is het natuurlijk niet goed om de hond structureel lang alleen te laten zitten. De hond gaat zich vervelen, bijt wellicht allerlei zaken stuk en kan zelfs psychische afwijkingen krijgen van het lange alleen zitten.

Als u na het lezen van deze praktische zaken nog steeds bereid bent een hond aan te gaan schaffen, dan bent u hier aan het goede adres.

De Golden Retriever is één van de liefste en van nature sociale honden die er bestaan. Met een Golden loopt u met plezier en trots ‘uw uitlaatrondje’. Geen problemen met andere mensen, kinderen of honden.

Ze zeggen wel eens dat de Golden Retriever een ‘will to please’ heeft. Met andere woorden, de Golden Retriever doet er alles aan om voor u te ‘werken’ en tevreden te stellen. Natuurlijk wordt een Golden Retriever niet gehoorzaam geboren, maar met de nodige aandacht is het heel eenvoudig een ‘maatje voor het leven’ van de Golden Retriever te maken.

Informatiepagina van: De Golden Retriever